Karin Holmgren


Maria Jansdotter
Kam Care Design har lång erfarenhet från vård av små barn

KAM Care Design startades våren 2006 av två sköterskor, Karin Holmgren och Maria Jansdotter som arbetar med förtidigt och sjuka nyfödda barn på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. KMC-bärtröja, KMC-bärtub och bäddstöd är några produkter som KAM Care Design har formgivit. (KMC = Kangaroo Mother Care)

Värdefulla idéer och synpunkter från föräldrar

KAM Care Design utformar ekologiska omvårdnadsprodukter för prematura och nyfödda barn. Föräldrar och barn har haft möjlighet att prova våra produkter vilket givit oss värdefulla synpunkter och idéer.

Produkter anpassade för Känguru- och NIDCAP metoden

Våra produkter är anpassade för att stödja Känguru- och NIDCAP metoden. Dessa omvårdnadsmetoder arbetar man efter på avdelningar för förtidigt och sjuka nyfödda barn samt förlossning och BB. Hemma igen väljer många föräldrar att fortsätta bära sitt barn nära.

Alla våra produkter tillverkas i ekologiska tyger

För att uppnå harmoni och ro runt barnet anser vi att färgval och tygkvalitet ska vara väl utvalt. Barnets hud är tunn och skör och detta gör att vi väljer tyg som är miljövänligt, ekologiskt och skonsamt mot huden. Dessutom skall de uppfylla skärpta krav på hygien. KAM Care Design använder ekologiska slitstarka kvalitetstyger och tyg enligt Öko-Tex standard 100. Alla våra produkter är svensktillverkade.

Utformade för att klara hårda krav från hygien & röntgen

Textilierna och produkterna är utprovade i samarbete med vårdhygien och röntgen
på Akademiska sjukhuset.

Möjlighet att specialdesigna produkter efter dina önskemål

Vi åtar oss även specialdesign efter era önskemål, vänligen ta kontakt med oss.

Naturligt. Tryggt. Ekologiskt.